Care sunt avantajele unui oraș digital?

Foto 2

Orașul digital a devenit realitate. Acesta este departe de utopia mașinilor zburătoare, teleportării sau sistemelor prezentate în filmele SF din anii 90. Orașul digital este orașul care știe care sunt prioritățile locuitorilor acestuia, care sunt grijile și cum cetățenii pot evolua din toate punctele de vedere.

Însă care sunt avantajele concrete ale acestui tip de așezare?

  • Mobilitate urbană
  • Răspuns proactiv
  • Sănătate
  • Eficiență

Aceste avantaje nu doar pun într-o lumina bună generațiile noi din administrațiile locale ci aduc beneficii palpabile tuturor categoriilor din orașul digital.

Cuvântul-cheie al orașului digital este eficiența. Eficiența fluxului de mașini, eficiența transportului în comun, eficiența administrației, eficiența sistemelor de sănătate și eficienta managementului în fața unor situații neprevăzute.

Mai mult decât un skyline

Clădirile dintr-un oraș nu definesc doar skyline-ul, ci și costurile de administrare, resursele consumate și efortul depus pentru managementul acestora. În acest moment clădirile contribuie la o treime din emisiile cu efect de seră din orașe. Blocurile în care locuim, clădirile de birouri unde cândva obișnuiam să ne petrecem o parte mare din timp sunt consumatori gigant de resurse. Clădirile inteligente folosesc puterea tehnologiei pentru a direcționa în mod eficient resursele oferind confort, costuri mai mici și impact mai mic asupra mediului.

Un calcul simplu arată că dacă locuitorii ar investi mai mult cu 1-4% se pot economisi până la 2500 de lei pe an (600 usd).

            Avantajele orașului digital nu se opresc doar la economii financiare, ci se câștigă timp, resursa după care cu toții tânjim. Astfel sistemele integrate de semafoare, camerele și senzorii pot oferi timpii reali de așteptare al mijloacelor de transport în comun, optimizarea rutelor pentru mașinile pentru deșeuri, autobuze și echipajelor de răspuns în cazul urgențelor.

Grijă pentru cetățeni

Orice oraș se confruntă cu probleme de securitate într-o măsură mai mare sau mai mică. Tehnologia însă reușește să facă orașele mai sigure cu ajutorul sistemelor integrate de camere, senzori și device-uri, recunoaștere facială și inteligență artificială.

Așadar, orașele noastre devin mai inteligente și se digitalizează văzând cu ochii, iar această perioadă nu poate decât să transforme viața noastră în bine, în fiecare zi.

Cum arată un oraș digital în viziunea Dell Technologies?

Descoperă din acest videoclip cum ar trebui să arate un oraș digital și ce avantaje are acesta pentru locuitorii săi

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

  • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

    Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.