HPC vă ajută să abordați problemele de mâine, astăzi

getty 73319868 1280x1280 1

Resursele de supercalculatoare ale Universității din Cambridge vă pot permite cercetări revoluționare în domeniul sănătății cu o actualizare recentă a capacității de simulare de 5 ori mai mare și performanță AI de 20 ori mai mare. 

Prestigioasa Universitate din Cambridge și resursele sale de supercalculatoare de top la nivel mondial schimbă modul în care puteți aborda unele dintre cele mai dificile probleme de cercetare și de sănătate din lume. Printr-o convergență a simulării tradiționale, a inteligenței artificiale (AI) și a analizei de date, supercalculatoarele permit realizarea unor experimente de cercetare de nivel superior cu siguranță, viteză și agilitate. O aplicație cheie este cercetarea clinică pentru îmbunătățirea proactivă a asistenței medicale și contribuirea la rezolvarea problemelor de mâine, astăzi. 

Modernizarea a generat o creștere de 5 ori a capacității de simulare și o creștere de 20 ori a capacității de performanța AI pentru a vă sprijini mii de proiecte. Aceste proiecte vă permit acum să lucrați cu volume mari de seturi de date procesate prin intermediul unui sistem de control extrem de securizat și complexe de calcul pentru a descoperi rapid noi perspective. În domenii legate de sănătate, cum ar fi COVID, cancer, și medicina personalizată, supercalculatoarele vă pot fi de mare ajutor pentru a accelera foarte mult descoperirile, diagnosticele și planurile de tratament. 

Cu sediul în Marea Britanie, Universitatea din Cambridge deține unele dintre cele mai importante supercalculatoare din lume. Sistemul Cumulus este construit pe mai mult de 2 500 de servere care sprijină peste 3 000 de cercetători din Regatul Unit și 700 de proiecte de top la nivel mondial. Peta 4 este alcătuit din noduri de calcul bazate pe servere Dell PowerEdge cu procesoare Intel® Xeon® Scalable. Wilkes3, unul dintre cele mai puternice supercomputere pentru cercetarea academică din Marea Britanie, este alcătuit din servere PowerEdge XE8545, fiecare cu 4 GPU NVIDIA A100. Wilkes3 a obținut poziția 3 în lista Green500 din iunie 2021, iar poziția 100 în lista Top500 din iunie 2021. 

Citiți studiul complet aici:  cambridge-exascale-case-study.pdf (delltechnologies.com)