Nu mai este un secret că tehnologia face parte din viața noastră în toate formele acesteia, fie că vorbim despre device-urile pe care muncim, ne distrăm sau învățăm sau despre tehnologia de tip back-end pe care nu o vedem cu ochiul liber.
Gradul de urbanizare al României a trecut peste pragul de 50% (conform unui studiu realizat de Banca Mondială), deci majoritatea Românilor trăiesc la oraș și se bucură zi de zi de avantajele orașelor inteligente.
Pentru Dell Technologies un oraș digital este o realitate care acum câțiva ani părea cu totul utopică pentru omul de rând. Trafic fluid, transport în comun eficient și mai ales un mediu mai prietenos pentru sănătatea cetățenilor.
Acțiuni cu impact puternic
Să luăm exemplul simplu al traficului care poate bloca un întreg oraș. În acest moment Dell Technologies a introdus sistem de monitorizare al traficului în Budapesta care a redus timpii de așteptare pentru transportul în comun. Mai exact sistemul poate arăta în timp real care este timpul de așteptare pentru transportul în comun și care este durata călătoriei, deci se obține optimizare și se câștigă timp.
Aceste sistemele de transport inteligent implementat în New Mexico au redus întârzierile în trafic cu 88%. Cum se traduce acest lucru? Prin eficiență, reducerea factorilor de stres și bunăstarea locuitorilor.
Dacă în ultima perioadă am văzut puterea factorilor externi asupra activităților cotidiene, orașul digital are grijă de cetățenii acestuia în contextul în care sănătatea și siguranța populației este o adevărată provocare. Orașele Digitale folosesc tehnologii big data pentru a monitoriza sănătatea generală a comunității și pentru a aborda în mod proactiv situațiile care pot apărea neașteptat.
Management smart – Oraș Inteligent
Managementul este motorul orașului digital, fie că vorbim despre deșeuri, interacțiunea cu administrația sau situațiile care pot să apară.
Digitalizarea vine în lucrurile mici, spre exemplu din colectarea și analiza datelor furnizate de senzorii din pubele de gunoi municipalitățile pot optimiza traseul și numărul camioanelor de colectare. În loc ca întreaga flotă să fie dislocată pe teren și să îngreuneze traficul, să polueze inutil și să consume resurse, doar o parte esențială este pusă în acțiune, iar acest lucru se traduce prin trafic mai puțin, noxe reduse și în final timp și bani.
Replicând modele similare pe toate celelalte părți esențiale ale orașului, mecanismul se pune în mișcare, iar orașul digita respiră mai bine, este mai prietenos cu locuitorii și le oferă o resursa pe care nu o pot replica – timpul.
Cum arată un oraș digital în viziunea Dell Technologies?
Descoperă din acest videoclip cum ar trebui să arate un oraș digital și ce avantaje are acesta pentru locuitorii săi
Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies