Orașul Gilbert asigură reziliența cibernetică și evoluează în materie de inovație a serviciilor digitale, bazându-se pe soluțiile Dell Technologies

03

Orașul Gilbert prosperă și se transformă într-un oraș al viitorului digital, motiv pentru care necesită protecția sistemelor și serviciilor sale împotriva atacurilor de tip malware și a altor amenințări la adresa securității cibernetice. Și pentru ca orașul să rămână adaptat vremurilor în care trăim, mobilitatea a devenit un aspect cheie în funcționarea acestuia.

Soluții la prima vedere

 • Soluții de recuperare cibernetică
 • Servicii de implementare
 • ProSupport
 • Soluții de mobilitate

Rezultate comerciale

 • Facilitează răspunsul la incidente și soluționarea imediată a acestora
 • Protejează datele de atacurile de tip malware și de alte amenințări
 • Asigură continuitatea livrării de servicii digitale
 • Îi permite orașului să-și continue inițiativele din proiectul Orașul Viitorului
 • Asigură un punct de contact unic pentru toate nevoile privitoare la suport

Gilbert, Arizona – cândva o comunitate mică, suburbană – parcurge astăzi un proces de transformare digitală instituțională, devenind Orașul Viitorului. Gilbert găzduiește o populație în creștere – ajunsă în prezent la 260.000 de locuitori – în zona metropolitană extinsă a orașului Phoenix. Elementele-cheie ale inițiativelor inovatoare implementate de orașul Gilbert sunt comunitatea prosperă, economia puternică și un mediu construit excepțional.

Securitatea cibernetică în planul orașului viitorului

Tehnologia informației joacă un rol esențial în acest mediu construit. La rândul său, securitatea cibernetică și mobilitatea facilitează valorificarea potențialului pe care îl are tehnologia de a susține serviciile municipale. Sasan Poureetezadi, director tehnic al orașului Gilbert, declară: „Planul IT al orașului Gilbert se bazează pe inovație, cu scopul de a le oferi cetățenilor și angajaților noștri. Securitatea cibernetică este un pilon strategic al planurilor noastre tehnologice și al livrării de servicii.”

Gilbert a încheiat parteneriate cu furnizori de top în materie de tehnologie, care ajută orașul să-și construiască planul digital bazat pe mobilitate sli securitate, cu cele mai bune soluții pentru angajați și locuitori. Pentru angajați este nevoie de o soluție de top, de o serie de dispozitive bune, puternice și performate echipate cu procesoare de ultimă generație, precum cele de la Intel.

Orașul Gilbert le oferă companiilor și locuitorilor săi peste 250 de servicii care depind enorm de tehnologie și de date. În calitate de Chief Information Security Office al orașului, Tony Bryson se ocupă de o gamă tot mai largă de amenințări și riscuri. „Nu vrem securitate cibernetică reactivă”, declară acesta. „Vrem să lucrăm cu un partener care preia controlul în direcția securității și a tehnologiei. Dintre furnizorii de tehnologie pe care i-am luat în calcul, Dell Technologies are cea mai clară viziune cu privire la protecția noastră împotriva amenințărilor prezente și viitoare.”

Asigurarea rezilienței sistemelor și a continuității serviciilor

Echipa IT din Gilbert a proiectat o infrastructură de securitate rezilientă, pentru a trata amenințările la adresa orașului și pentru a asigura o livrare neîntreruptă a serviciilor care depind din ce în ce mai mult de tehnologiile de tip cloud. Când orașul Gilbert a publicat o cerere de informații pentru a identifica furnizorii de tehnologie care pot livra soluții pentru nevoile sale, Dell Technologies a fost unul dintre numeroșii furnizori care au răspuns. Mike Philips, inginer de sistem pentru orașul Gilbert, declară: „Dell Technologies a deținut avantajul competitiv, cu o soluție de recuperare și protecție a datelor pe care am adoptat-o și pe care continuăm să o extindem. Pe lângă faptul că au îndeplinit cele 15 criterii ale noastre legate de capacitate, performanță și suport, soluția ne-a permis să oferim cele mai bune servicii cetățenilor noștri.”

Directorii tehnologici ai orașului Gilbert au considerat că Dell Technologies poate oferi un portofoliu complet de soluții sigure, pentru a garanta securitate consecventă și cuprinzătoare, dar care să asigure mobilitatea atât de necesară în contextul pandemic global.

Securitate puternică și remediere imediată a incidentelor

Echipa IT a orașului Gilbert a implementat o arhitectură stratificată de securitate, care include soluțiile sigure de stocare și servere oferite de Dell Technologies, care includ replicare într-un centru de date secundar și în cloud.

Aplicațiile de monitorizare inspectează datele pentru a se asigura că acestea nu sunt compromise și alertează echipele IT dacă detectează condiții suspicioase. Mecanismele multiple de blocare, inclusiv parole stratificate și mărci temporale, protejează stocarea de backup pentru a oferi protecție împotriva atacurilor de tip ransomware.

Managerii IT controlează în mod eficient tehnologia virtualizată, folosind o consolă centrală în loc să se conecteze la aplicații diferite. Pe această bază, au proiectat proceduri care permit recuperarea rapidă și funcționarea continuă a serviciilor, imediat ce se produce o breșă sau un incident de tip malware.

„Am colaborat cu Dell Technologies pentru a proiecta o soluție de securitate pe termen lung, care ne îndeplinește obiectivele tehnice și financiare”, explică Philips. „Acum lucrăm cu ei pentru a dezvolta un model bazat pe consum, pentru Technology-as-a-service. Acesta ne va permite să plătim o taxă lunară rezonabilă, bazată pe capacitatea pentru care achiziționăm licență.”

Simplificarea managementului tehnologiei, pentru a susține inovația

Consolidând suportul, serviciile și colaborarea cu experții, echipa IT a redus cheltuielile de management și a eliberat membrii echipei pentru a lucra la inițiativele care susține transformarea orașului Gilbert. Valorificarea serviciilor Dell Technologies Deployment și ProSupport îi permite echipei IT să livreze mai mult pentru instituțiile orașului.

Mejia menționează că „serviciile Dell Technologies ne ajută să recunoaștem posibilele amenințări și să le înlăturăm înainte să producă pagube. În afara faptului că acesta este un avantaj de securitate major, acest aspect ne oferă timp suplimentar pe care îl putem folosi pentru a satisface nevoile software ale clienților interni. Centrul nostru de operațiuni de securitate as-a-Service ne ajută să economisim între patru și șase poziții cu normă întreagă, chiar și mai multe dacă luăm în considerare faptul că centrul funcționează 24/7.” Patrick Banger, administratorul orașului, adaugă că „parteneriatul cu Dell Technologies ajută departamentul nostru IT să susțină economii la scară mai mare, cu resurse mai puține. Un exemplu perfect este Centrul nostru de operațiuni de securitate as-a-Service.”

Dell Technologies ProSupport amplifică valoarea soluțiilor hardware și software, pe toată durata ciclului lor de viață. „Un avantaj fundamental al parteneriatului cu Dell Technologies este suportul de primă mână acordat întregului nostru mediu tehnologic, dintr-o sursă unică”, declară Bryson. „Alți furnizori nu reușesc să atingă acest obiectiv. De asemenea, costurile noastre ar fi uriașe dacă am fi nevoiți să apelăm la mai mulți furnizori. Beneficiarii direcți ai acestor economii sunt cetățenii și companiile noastre.”

Rezultatele sunt vizibile

Abordarea orașului Gilbert cu privire securitatea cibernetică atrage alte comunități ai căror manageri IT învață din experiența orașului. La nivel regional, Gilbert și Dell Technologies își împărtășesc concluziile în cadrul evenimentelor Arizona Virtual Digital Government Summit și Greater Phoenix Economic Council, inițiativă legată de orașele inteligente. Grație planului de securitate cibernetică a orașului, Gilbert a ocupat locul al nouălea printre orașele americane de mărimea sa, în Studiul Digital Cities din 2020, realizat de Center for Digital Government (CDG). Studiul CDG a evaluat utilizarea tehnologiei în orașe, pentru realizarea inițiativelor strategice pentru îmbunătățirea serviciilor, securizarea acestor inițiative și supraviețuirea în pandemie.

Rezumând experiența orașului Gilbert în parteneriatul cu Dell Technologies, Mary Goodman, assistant town manager, declară: „Liderii în tehnologie de talia Dell Technologies ne ajută să transformăm în realitate obiectivele definite în planul IT. Serviciile și instrumentele pe care le oferă au fost esențiale pentru reușita noastră în procesul de modernizare, mobilizare și protecție a forței de muncă, pentru a le oferi locuitorilor cea mai bună experiență de customer service.”

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

Contact Us
 • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

  Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.