Cum arată tehnologia salvatoare

la7410 la5400cb ent pn579x medical 1280x1280 1

Pe lângă oportunitățile imense pe care ni le oferă tehnologia în viața de zi cu zi în interacțiunea cu autoritățile sau la serviciu, puterea de calcul, beneficiile cloud-ului și procesarea la nivel înalt sunt elemente care pot salva vieți, la propriu.

Cum poate un cloud să-mi salveze viața:

De exemplu, soluția hibridă, multi-cloud implementată la Sentara Healthcare cu ajutorul Dell EMC PowerMax a îmbunătățit dramatic serviciile medicale oferite pacienților optimizând timpii și viteza de procesare a echipamentelor medicale.

Sentara Healthcare a văzut oportunitatea digitalizării și a reușit să pună pe roate un sistem prin care medicii, asistentele și personalul pot avea acces la informațiile pacienților în timp record.

De pildă, detaliile unui pacient care se află în stare critică trebuie accesate rapid de personalul medical, altfel se pierde timp prețios dacă sistemul nu răspunde sau dacă acesta lipsește cu totul.

Implicarea Dell ca partener a avut rezultate excelente:

  • Mai puțin de o milisecundă timp de răspuns în aplicațiile spitalului;
  • Acces la date de 10 ori mai rapid datorită latenței mai mici și vitezei IOPS de aproape la 8 ori mai mari — până la 160.000 IOPS;
  • Reduceri de costuri de ordinul milioanelor de dolari.

Pentru a trata pacienții și a răspunde nevoilor acestora, medicii de la Sentara își pun bazele în performanța sistemului Electronic medical record (EMR) care, cu ajutorul lui PowerMax, permite medicilor și personalului medical să extragă date esențiale mult mai rapid și mai eficient.

Mai mult, Sentara a ales și serverele Dell EMC PowerEdge, soluțiile de stocare Dell EMC PowerScale și Dell EMC Isilon, Dell EMC PowerProtect DD Virtual Edition și virtualizarea oferită VMware vSphere cu scopul de a crea un ecosistem complet.

Punctul t0 al pandemiei

În momentul în care toate sectoarele de activitate aproape s-au oprit, un sector esențial a trebuit să își mărească capacitățile de gestionare și înțelegere a unei noi probleme pe care până acum nu am mai întâlnit-o: pandemia.

Oamenii de știință au venit cu o soluție cu care ne-au ajutat să înțelegem mai bine pandemia, cum se manifestă aceasta și ce soluții sunt viabile, însă pentru asta au avut nevoie de tehnologie și putere mare de procesare, și asta s-a și întâmplat: la Institutul Sanger tehnologia HPC furnizată de Dell Technologies a devenit esențială pentru cercetarea genomică.

Dell Technologies a reușit încă de la începutul crizei sanitare să ofere în timp record soluții pentru adaptarea la noul normal, fie că vorbim despre soluții de muncă de la distanță sau despre tehnologie HPC.

Soluțiile aduse de Dell au constat în sisteme HPC cu OpenStack; Serverele Dell EMC Power Edge C6420 și R740 cu GPU NVIDIA T4, Dell EMC PowerScale, NVIDIA© DGX™ Systems și nvidia Clara™ parabricks software.

Cu ajutorul acestor soluții a fost accelerată cercetarea genomului descoperindu-se modul în care boala funcționează. Acest demers a condus la descoperiri științifice care vor ajuta pe termen lung la tratarea și înțelegerea mai profundă a maladiilor.

Pentru a face cercetare la acest nivel, oamenii de știință au nevoie de o putere enormă de procesare a datelor și de o soluție integrată pentru a putea stoca aceste descoperiri. Institutul utilizează acum PowerScale pentru a stoca date de secvențiere genomică, pentru analiza computațională și pentru a pune la dispoziția cercetătorilor din întreaga lume cantitățile mari de date rapid și eficient.

Medicul viitorului o să fie robot?

Tehnologia ne va ajuta să inovam și mai mult, asta e cert, iar medicul viitorului se va putea bucura de o bază de date impresionantă și pe avantaje AI.

Pentru a crea un radiolog AI, Dr. Codreanu și echipa acestuia au creat un model care poate identifica rapid și precis semnele de pneumonie și alte patologii toracice în imaginile cu raze X.  Baza aceasta de date reușește să cuprindă și să analizeze 112 000 de radiografii pulmonare, mai mult decât ar putea memora orice medic.

Dacă ești curios despre modul în care funcționează un radiolog AI, urmărește materialul de mai jos și află când ne vom putea programa la un medic robot.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

Contact Us
  • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

    Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.