NOILE SERII LATITUDE 5000 SUNT CELE MAI DURABILE LAPTOPURI DE PÂNĂ ACUM

NOILE SERII LATITUDE 5000 SUNT CELE MAI DURABILE LAPTOPURI DE PÂNĂ ACUM

Noi materiale durabile în mai multe produse și ambalaje concepute pentru a contribui la reducerea impactului asupra mediului.

Cu ocazia Zilei Pământului, Dell Technologies lansează noi produse și materiale durabile pentru a contribui la rezolvarea problemelor tot mai mari legate de deșeuri și de constrângerile legate de resurse.

Aceste noi produse și materiale se bazează pe recenta lansare de către Dell a Conceptului Luna – un prototip ambițios care explorează idei revoluționare de design pentru a reduce consumul de resurse și pentru a menține și mai multe materiale circulare în economie. Noile inițiative demonstrează modul în care Dell face progrese în ceea ce privește obiectivele sale de sustenabilitate, oferind în același timp mai multe opțiuni pentru clienții care acordă din ce în ce mai multă prioritate mediului atunci când iau decizii de cumpărare.

„Scopul Dell este de a crea tehnologie care să stimuleze progresul uman. Suntem inspirați de oportunitatea de a schimba lucrurile în bine pentru generațiile noastre viitoare. Acest lucru este demonstrat clar prin noile moduri în care ne proiectăm și ne ambalăm produsele pentru a contribui la reducerea impactului asupra mediului, a deșeurilor și a emisiilor”, a declarat Rahul Tikoo, vicepreședinte senior, Client Product Group, Dell Technologies. „Pe măsură ce ne consolidăm poziția de lider în domeniul circular, facem un pas mai departe – examinăm, reexaminăm și reconsiderăm în mod continuu fiecare etapă a ciclului de viață al produsului pentru a oferi produse și mai durabile în viitor.”

Seria Latitude 5000: Cea mai inovatoare utilizare a materialelor durabile din lume.

Seria Latitude 5000 ocupă cel mai mare volum în producția de PC-uri Dell; prin urmare, investițiile în caracteristici de sustenabilitate contribuie la asigurarea unui impact eficient al Dell la scară largă. Cea mai recentă serie Latitude 5000 oferă și mai multe opțiuni de design gândit pentru a crește utilizarea de conținut reciclat și regenerabil, inclusiv:

  • Un capac de laptop fabricat din 71% materiale reciclabile și regenerabile, inclusiv bioplastic pe bază de lemn reciclat din industria hârtiei (21%), fibră de carbon recuperată (20%) și plastic reciclat post-consumator (30%).[ii] Concentrându-se pe a doua cea mai grea parte a dispozitivului – capacul – Dell poate avea un impact mai mare asupra sustenabilității, contribuind la reducerea amprentei de carbon, apă și energie a produsului. 
  • Baza sistemului este creată din fibră de carbon recuperată (20%) și noi picioare din cauciuc bio pe bază de ulei de ricin (39%). Acest material regenerabil reduce dependența de materialele pe bază de petrol.
  • Această serie marchează, de asemenea, o etapă importantă în utilizarea actuală a materialelor plastice recuperate din ocean, extinzând utilizarea în produse, în afară de ambalaje. Seria Latitude 5000 include materiale plastice provenite din oceane în carcasa ventilatorului (28%).
  • Seria Latitude 5000 dispune de ambalaje fabricate din materiale 100% reciclate sau regenerabile – toate acestea fiind 100% reciclabile.

Promovarea materialelor durabile în mai multe produse și platforme decât oricând.

În ultimul deceniu, Dell a introdus o gamă puternică de inovații în materie de materiale durabile, inclusiv câteva aplicații în premieră în industrie. În prezent, Dell își amplifică eforturile și parteneriatele existente prin extinderea utilizării de noi materiale durabile și regenerabile în mai multe produse și platforme.

Odată cu creșterea gradului de conștientizare a problemelor grave de mediu cauzate de materialele plastice care ajung în oceane în fiecare an, în 2017, Dell a lansat primul proiect din industrie cu scopul de a capta aceste deșeuri înainte ca ele să ajungă în canalele navigabile și de a le transforma într-o resursă. De atunci, Dell a intensificat substanțial utilizarea materialelor recuperate – consumând peste 227.000 de kilograme de plastic provenit din oceane și utilizând materialul în peste 5,1 milioane de tăvițe și capace de ambalaj reciclabile.

„Încă de la început, Dell a recunoscut necesitatea unei colaborări între industrii pentru a aborda amploarea problemei plasticului din oceane și a sprijinit dezvoltarea și lansarea NextWave Plastics, singurul consorțiu de companii globale care lucrează împreună pentru a construi o rețea de furnizori de plastic din oceane și pentru a aduce valoare comunităților din care provine acest material”, a declarat Dune Ives, CEO al Lonely Whale. „Anunțul de astăzi demonstrează angajamentul pe termen lung al Dell de a aborda problema celor 14 milioane de tone de plastic nou care intră în ocean în fiecare an.”

Pe lângă extinderea utilizării plasticului din ocean la seria Latitude 5000, acesta poate fi găsit și în carcasa ventilatorului din stațiile de lucru mobile din seria Precision 3000, precum și în ventilatorul și  carcasa acestuia din desktop-urile Dell OptiPlex Micro și din stațiile de lucru Precision.  Dell a extins, de asemenea, utilizarea acestui material și în seria sa de rucsacuri, huse și serviete EcoLoop Pro, care include 100% plastic provenit din oceane în țesătura principală exterioară.

Cauciucul bio derivat din semințe de ricin poate fi găsit, de asemenea, în barele de protecție inferioare ale Latitude 7430 și 7530 și ale stațiilor de lucru mobile din seria Precision 3000 – ceea ce sporește mixul de materiale regenerabile al Dell.

Aceste noi materiale se alătură portofoliului existent de materiale sustenabile al Dell, care include materiale plastice reciclate și în circuit închis, fibră de carbon regenerată, aluminiu produs cu energie hidroelectrică, materiale plastice pe bază de bioxid de carbon, aluminiu în circuit închis și magneți din pământuri rare. Aceste eforturi au fost recunoscute recent de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA), care a decernat Dell „Cutting Edge Champion Award” pentru utilizarea materialelor plastice biologice, „Sustained Excellence Award” pentru proiectul pilot de aluminiu în circuit închis și „Gold Recycling Award” pentru serviciile sale de reciclare. Aceste premii marchează opt ani consecutivi în care Dell a fost recunoscută de EPA pentru angajamentul său în ceea ce privește gestionarea durabilă a materialelor și reciclarea responsabilă a produselor electronice.

Proiectarea și fabricarea de produse cu materiale durabile reprezintă doar jumătate din povestea economiei circulare. Reducerea deșeurilor electronice prin menținerea produselor și materialelor în uz cât mai mult timp posibil prin reparare, reutilizare și reciclare este la fel de importantă. În sprijinul acestei ambiții, Dell a lansat recent noi programe care se bazează pe cei peste 20 de ani de când oferă servicii de reciclare la nivel global pentru a regândi, reproiecta, reutiliza și recicla, adaptându-se la cerințele în schimbare ale clienților și consumatorilor.

Ambalaje noi fabricate din materiale 100% reciclate sau regenerabile. Și sunt 100% reciclabile.

Dell accelerează progresul în ceea ce privește obiectivul său „2030 packaging moonshot”, introducând primul său ambalaj fabricat din materiale 100% reciclate sau regenerabile, care este 100% reciclabil.  Acest nou ambalaj include:

– alternative de hârtie la articolele ambalate în mod tradițional în pungi de plastic, cum ar fi cablurile de alimentare și documentația

– Cutie de expediere din carton ondulat reciclat cu o tavă interioară realizată dintr-o pastă pe bază de bambus și fibre de trestie de zahăr provenite din surse sustenabile[vi]

– Bandă adezivă pe bază de hârtie pentru a reduce potențiala contaminare a fluxului de deșeuri care apare atunci când se utilizează bandă adezivă din plastic

Noul ambalaj este implementat în toate noile laptopuri din seria Latitude, stații de lucru mobile Precision și dispozitive XPS, oferind companiei Dell posibilitatea de a avea un impact favorabil la scară largă.