Dell XPS 13 (9300) – un ultrabook care impresionează

Designerii noștri au făcut un lucru extrem de dificil. Au găsit un echilibru greu de obținut și au conceput cu atenție o serie de laptopuri care sunt eficiente, elegante, cât și ușoare. Acestea includ un alt model XPS 13 (9300).

xps 1

Ecran – Full HD sau touchscreen cu acoperire anti-reflexie

Ultrabook-urile Dell XPS au fost primele care au utilizat afișaje InfinityEdge, adică practic fără rame. Cel mai recent modelul Dell, XPS 13 (9300) din acest an are un ecran unic, se folosește o rezoluție 16:10. Această schimbare aparent mică face ca ecranul să aibă o suprafață mai mare, iar imaginea mai naturală.

Alegerea dintre ecranul tactil și cel clasic nu este ușoară. Ecranul tactil Full HD este contrastant și oferă o reproducere foarte precisă a culorilor: 100% sRGB, 78% AdobeRGB și până la 82% DCI-P3. Ultimul parametru este spațiul color RGB comun pentru proiecția digitală a filmelor realizate la Hollywood. Luminozitatea maximă este de 614, una dintre cele mai mari valori disponibile pe un ultrabook, dintre cele vândute în prezent. Senzorul încorporat va ajusta automat luminozitatea, având grijă eficient de vederea utilizatorului.

Prin urmare, viitorul cumpărător poate alege un ecran Full HD cu strat antireflexie, ecran tactil Full HD sau 4K. Versiunile tactile sunt protejate de Corning Gorilla Glass 6.

Culori elegante, eficiență sporită

Noul Dell XPS 13 este disponibil în două culori: o carcasă de platină cu interior din fibră de carbon neagră sau alb alpin la exterior și un interior din fibră compozită. Ambele versiuni fac o impresie grozavă, deci alegerea este extrem de dificilă.

 

Eficiență mai mare

În primul rând – camera foto (împreună cu modulul Windows Hello IR) sunt poziționate în partea de sus, așa că puteți privi interlocutorul în ochi. Ca alternativă, puteți folosi pentru deblocarea dispozitivului și senzorul de amprentă.

Touchpad-ul a fost mărit cu 17%, iar tastele cu 9%. Tastatura în sine oferă o iluminare în două trepte și o cadență mai bună.

Să ne amintim că vorbim despre un ultrabook de 13 inch, care măsoară 14,8 mm în cel mai gros loc, porturile nu lipsesc – există doi conectori USB de tip C, care acceptă Thunderbolt 3 (DisplayPort și Power Delivery , 4X), plus un cititor de carduri micro SD, precum și un microfon și mufă pentru căști. Toate modelele sunt echipate cu Killer Wireless cu tehnologie Wi-Fi 6 (Killer AX1650) și Bluetooth 5.0.

Compactul XPS 13 (9300) vine la pachet cu difuzoare duble de 2,5 watt (în versiunea cu ecran tactil, acestea au putere de 2 wați). Dell CinemaSound 2.0 și Waves MaxxAudio Pro sunt responsabile pentru calitatea sunetului de înaltă calitate. În ​​partea de sus a ecranului există două microfoane MEMS duble potrivite pentru manipularea așa-numitului câmp îndepărtat, desigur cu reducerea zgomotului, care va avea succes atât în ​​timpul conversațiilor private Skype, fie în cadrul unei conferințe.

Multimedia este punctul forte al acestui model. CinemaSound și Waves MaxxAudio Pro sunt responsabile pentru sunetul cu un bas suficient de puternic, CinemaColor permite utilizarea de profiluri de culori personalizate (o opțiune utilă pentru graficieni), iar CinemaStream asigură că streamingul video are prioritate față de alte sarcini. Cu Dell XPS 13 acasă, să mergi la cinema nu mai are rost.

Productivitate și timp de lucru

În funcție de versiune, procesorul Intel cu Core i5-1035G1 este responsabil pentru performanțele dispozitivului însoțit de un procesor grafic UHD G1 cu 32 de unități de rulare sau Intel Core i7-1065G7 , 8 GB RAM, cu un procesor grafic iGPU mai eficient (Iris Plus Graphics G7), oferind 64 de unități executive. Răcirea componentelor este asigurată de două ventilatoare simetrice distribuite care funcționează practic în tăcere.

Carcasă elegantă, greutatea scăzută, raportul de 16:10, tastatura confortabilă, protecția hardware împotriva accesului neautorizat, selectarea componentelor și performanța fac din Dell XPS 13 (9300) un model cu adevărat greu de rezistat.