Dell Precision 5750 – un nou model

Anul acesta, am reîmprospătat mai multe serii de laptopuri pe care le-am produs. Vorbim despre seria XPS și Precision. Dell Precision 5750  va completa linia Precision.

precision 1

Dell Precision 5750 nu este un laptop obișnuit. Cea mai importantă caracteristică al acesteia este mobilitatea, combinată cu performanța unui desktop. Este, de fapt, o stație de lucru pentru cei mai pretențioși profesioniști. Cei care nu numai că nu doresc, dar nu pot face compromisuri.

Experiența Infinity Edge pe un ecran de 17 inch

Chiar dacă în cele din urmă parametrii de performanță decid achiziția, adevărul este că primul lucru la care de obicei acordăm atenție este aspectul. 

În primul rând, observăm carcasa subțire din aluminiu în gri-titan (în locul cel mai gros are doar 13,15 mm), greutate surprinzător de mică (2,13 kg) și un ecran de 17 inci, InfinityEdge. Drept urmare, imaginea se întinde pe 94% din ecran. Desigur, viitorul cumpărător poate alege între Full HD sau 4K, în versiunea tradițională sau tactilă. Ecranul tactil este acoperit cu un strat antireflectant și unul protector împotriva amprentelor. Ecranele tactile sporesc productivitatea, iar navigarea pe web și derularea paginilor cu degetul este o plăcere. Indiferent de versiune, ecranul este foarte luminos. Acest aspect vă permite să lucrați chiar și într-un mediu foarte cu multă lumină.

Multimedia

Ecran Full HD sau 4K este perfect pentru un film bun sau o sesiune de jocuri video după muncă. Relaxarea aceasta necesită și un sunet bun, iar acest lucru este realizat grație celor două difuzoare duble și aplicației audio Waves Maxx. Aplicația asigură, de asemenea, o filtrare a sunetelor de fundal atunci când este utilizat microfonul. Tastatura cu iluminare din spate, pe de altă parte, vă va permite să lucrați mai ușor pe timp de noapte sau pentru a vă juca mai bine.

Un procesor pentru toată lumea

Procesoarele familia Intel Comet Lake au o mulțime de spații pentru manevră viitorului cumpărător – începând cu procesorul Intel Xeon W-10885M cu șase nuclee, cu o memorie cache de 12 MB,  la 2,5 GHz (cu posibilitatea de overclockare la 5,1 GHz) și tehnologie vPro și, mai mult, generația a 10-a Intel Core i9-10885H cu 8 nuclee, memorie cache de 16 MB, 2,5 GHz, de asemenea. Setul care asigură cea mai înaltă performanță a laptopului este ultimul procesor în combinație cu grafica NVIDA Quatro RTX 3000. Merită menționată tehnologia de răcire, care a fost complet reproiectată pentru nevoile seriei Dell Precision 5000.

Doar cele mai recente porturi

Dell a eliminat porturile de tip vechi – USB de tip A și HDMI. În schimb, pune la dispoziție 4 porturi USB de tip C cu suport Thunderbolt 3, cititor de carduri SD, conector pentru căști și Bluetooth 5.1. Conectivitatea este asigurată de placa Intel Wi-Fi 6 AX201, 2 x 2, care funcționează în standardul 802.11ax.

Dell Optimizer pentru precizie

Software-ul îmbunătățit care sprijină utilizatorii aplicațiilor de tip ISV a avut parte, în permanență, de noi opțiuni. Pe lângă analiza rapidă a datelor, s-au adăugat și noi funcționalități. Acestea includ ExpressResponse, al cărui scop este de a recunoaște ce aplicații folosim cel mai des, astfel încât acestea să fie lansate rapid și disponibile imediat după pornirea computerului. Funcția inteligentă ExpressCharge a fost îmbunătățită pentru a gestiona încărcarea bateriei. În timpul lucrului, când ne plimbăm prin birou și conectăm computerul la sursa de alimentare doar pentru o clipă, bateria se încarcă mai repede. Cu toate acestea, atunci când punem calculatorul la încărcat pe timpul nopții, bateria se încarcă într-un mod standard pentru a-și menține capacitatea de utilizare cât mai mult timp posibil.

Securitate – hardware și software

Camera situată în partea de sus a afișajului a fost integrată cu un senzor IR care recunoaște fața. Aceasta nu este, desigur, singura facilitate de securitate oferită de Dell Precision 5750. Accesul la date din partea hardware include și un cititor de amprente, portul de blocare fizică al laptopului Noble Wedge și un cititor SmartCard. Cu toate acestea, când vine vorba de software, datele sunt protejate de tehnologia vPro Intel, care nu numai că servește la optimizarea performanței procesorului, dar include și funcții de securitate pentru a proteja dispozitivul. La acesta se adaugă Trust Platform Mode (TPM) 2.0, tehnologia Intel Platform Trust și un pachet software pregătit direct de producător – Dell Client Command Suite.

Seria Precision a fost completată cu un alt laptop excelent, care este de fapt o stație de lucru complet funcțională.

Descoperă posibilitățile nelimitate ale inovației