Digitalizarea mediului de business rămâne un subiect extrem de discutat, în special în contextul în care ne aflăm. Conform unui studiu recent al companiei Dell Technologies, pandemia accelerează transformarea digitală la nivel european: organizațiile își schimbă rapid programele de digitalizare și sunt pe cale de a realiza în câteva luni ceea ce le-ar fi luat în mod normal ani de zile.
Compania a constatat o nouă curbă a digitalizării, observând că 8 din 10 organizații au grăbit unele programe de digitalizare în acest an și 79% își reinventează modelul de afaceri. Indicele DT este un reper global care indică statutul de transformare digitală al organizațiilor și performanța lor. Sondajul a inclus 4.300 de lideri de afaceri, de la companii mijlocii și până la organizații mari, din 18 țări.
În tot acest proces, unul dintre pilonii principali este reprezentat de volumele mari de date: cum sunt stocate, accesate, protejate într-o lume în care datele sunt considerate „următorul petrol”.
Multi-cloud: trendul companiilor avansate digital
În prima jumătate a anului, Dell Technologies a lansat un raport* sponsorizat de Enterprise Strategy Group care analizează complexitatea mediului multi-cloud, costurile sale și modul în care poate crea valoare pentru o organizație.
Mai mult decât orice altceva, această cercetare pune în termeni drastici ceva ce am văzut în mod constant pe piață. Evidențiază decalajul masiv dintre potențialele beneficii și realitatea existentă a implementărilor cloud.
În total, 80% dintre respondenți – factorii de decizie din domeniul tehnologiei de vârf și de la companiile mijlocii și mari – spun că văd o valoare puternică în hibrid. În acest raport, cloud-ul hibrid a fost definit ca având o gestionare consecventă pe mai multe cloud-uri publice și private. Cu toate acestea, doar 5% spun că și-au atins obiectivele de a avea un cloud hibrid consecvent. Ce facem cu acest decalaj?
Aceasta arată că, deși mai sunt aspecte care trebuie îmbunătățite, organizațiile cred în valoarea sa.Liderii cred în tehnologie și strategie, dar se străduiesc să le implementeze într-un mod coerent și eficient. Acest aspect poate fi rezolvat ușor cu un partener specializat, care furnizează servicii cloud.
Protecție mai mare a datelor în fața atacurilor cibernetice
Una dintre principalele preocupări ale companiilor sunt cele legate de date, așa cum a reieșit din studiu. Astfel, 30% dintre respodenți declară că se așteaptă la reducerea incidentelor și breșelor de securitate, întreruperi ale aplicațiilor sau alte evenimente care afectează datele publice rezidente, prin utilizarea cloud-ului hibrid. Acestea scad costurile consumate prin timpii pierduți sau prin recuperarea datelor, oferă mai multă flexibilitate decidenților din departamentul de IT și lasă loc inovării: 74% dintre companiile care au participat la studiu au declarat că se așteaptă la o creștere a ritmului de inovare, prin utilizarea cloud-ului hibrid și eficientizarea proceselor.
Raportul dintre realitatea multi-cloud și potențialul acesteia în strategia de business
Realitatea este că organizațiile trebuie să parcurgă, în continuare, multe etape, pentru a-și atinge obiectivele în multi-cloud. Vedem, de asemenea, că acele companii care au făcut investiții puternice în infrastructura adecvată în spațiului de lucru – moderne, performante și consecvente – și-au consolidat poziția, au obținut rezultate mai bune în business și sunt mult mai avansate în procesul transformării digitale.
Toate companiile, indiferent de gradul de avansare a transformării prin tehnologie, pot urgenta procesul, apelând la partenerii potriviți, care au atât cunoștințe, cât și gama completă de servicii pentru a le sprijini. Dell Technologies este un astfel de partener.