Cum a sporit siguranța a trei milioane de cetățeni prin monitorizarea video inteligentă

Dell Smart Cities10

Studiu de caz DELL EMC

Pune, cu ai săi peste 3 milioane de locuitori, este al nouălea cel mai populat oraș din India. Geografic, este situat alături de Mumbai, ceea ce poate complica situația, dat fiind fluxul reciproc de vizitatori.
La fel ca alte orașe indiene cu creștere rapidă, Pune a trebuit să facă față provocărilor privind siguranța cetățenilor, accentuate în ultimii ani. Un atentat cu bombă din 2010, soldat cu uciderea a 17 oameni, a creat un sentiment de urgență pentru autoritatea locală în a lua măsuri de siguranță publică împotriva terorismului.
Guvernul regional a inițiat Programul Orașul sigur, un sistem electronic avansat, și Proiectul Managementul informațiilor de securitate fizică (PSIM). Peste 1.200 de camere IP au fost instalate în diverse zone din oraș și a fost implementat un centru de comandă și control de ultimă generație.
Poliția din Pune avea nevoie de o soluție tehnologică robustă și scalabilă pentru stocarea și gestionarea volumele mari de date livrate de camerele de supraveghere. Astfel, o cantitate uriașă de date este acum stocată într-un sistem centralizat pe platforma Isilon NAS furnizată de Dell EMC. Acesta integrează analiza video și o soluție de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare corelată cu o bază de date a poliției. Utilizarea serverelor VMware, optimizarea eficienței hardware-ului și minimizarea cerințelor de spațiu au fost esențiale în selectarea acestui proiect din punct de vedere al performanței.
Astăzi, sistemul smart city instalat la Pune operează peste 20 de aplicații legate de supravegherea video, care, printre altele, au ajutat autoritățile în identificarea vinovaților în peste 200 de infracțiuni semnificative, inclusiv cazuri de crimă.

Câteva concluzii desprinse din implementarea proiectelor smart city
Primarii au un rol principal în stabilirea unei viziuni și a unui echilibru între cerințele economice, de mediu, de securitate sau priorități culturale. Împreună cu alți oficiali ai orașului, ei decid asupra bugetelor și cine sunt responsabilii cu proiectele smart city. De asemenea, trebuie identificate și explorate alternative de finanțare, altele decât cele de la bugetul local.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

Contact Us
  • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

    Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.