Tehnologiile Emergente – cheia viitorului sigur

gettyimages 1170041614 1280x1280 1

 

În ultima perioadă tehnologiile emergente precum Edge și Internet of Things au căpătat un adevărat upgrade tehnologic, iar acum acestea se găsesc în viața de zi cu zi, ajutând business-urile și mai ales oamenii să activeze într-un mediu mai sigur și mai eficient ca niciodată.

Edge și Iot își au aplicabilitățile în numeroase arii, însă, în ultima perioadă ne-am văzut în ipostaza de ne gândi care sunt cele importante sectoare de activitate. Printre acestea putem numi sectorul transporturilor, care a fost printre cele mai afectate de pandemie, sectorul energiei și poate domeniul care este sub cea mai mare presiune în acest moment, sectorul medical.

Energia – domeniul critic

Pe măsură ce liderii din industria Electricității caută noi modalități de a optimiza operațiunile pe piața energiei, mulți folosesc Edge și IoT pentru a analiza volumele imense de date produse.

Pentru a avansa transformarea lor digitală, companiile implementează dispozitive Edge și IoT pentru gestionarea și monitorizarea producerii de energie electrică la un nivel de eficiență mai mare decât în ​​trecut. Pentru a se obține valoare adăugată de business este necesară o arhitectură performantă și capabilități de analiză pentru a putea profita din plin de datele colectate care oferă informații în timp real, care oferă avantaje strategice în procesul adaptării strategiei de business. Companiile producătoare de energie utilizează date colectate de la Edge și IoT  printr-o infrastructură eficientă și operațională, pentru a spori eficiența și fiabilitatea serviciului. Într-un program bazat pe date, această abordare poate reduce potențialul de nefuncționare al utilităților cu 70% anual și, de asemenea, poate reduce costurile neplanificate la 22% din totalul cheltuielilor, comparativ cu 50% în prezent.

Impactul tehnologiilor emergente în sănătate

Analiza datelor Edge și IoT oferă informații prețioase dincolo de simplele vizite ale pacienților la medic. Așadar, se creează o evidență continuă a pacientului în timp real. În acest fel se pot prezice anumite parcursuri ale sănătății publice. Spre exemplu, prin analizarea datelor de căutare se poate prezice o epidemie de gripă și stoparea focarelor în devenire.

Principalele obiective ale folosirii tehnologiilor emergente:

  • Gestionarea bolilor cronice și medicina preventivă.
  • Îmbunătățirea siguranței pacientului și monitorizarea recuperării.
  • Gestionareaprodusele farmaceutice și îmbunătățirea siguranței lanțului de aprovizionare cu medicamente

Un sistem de sănătate conectat începe cu tehnologia

Soluțiile, senzorii și dispozitivele IoT pentru asistență medicală de la Edge, combinate cu analize care transformă datele mici în informații mari, schimbă modul în care este furnizată asistența medicală. Dell Technologies, în colaborare cu Intel, oferă un ghid  destinat domeniului medical, pentru a utiliza soluțiile Edge și a trece de la gestionarea bolilor, la prevenirea acestora.

Dell Technologies, în colaborare cu Intel, oferă un portofoliu cuprinzător de soluții, produse și servicii pentru a pregăti organizațiile pentru viitorul lor Edge și IoT. Cu informații mai bune din analiza optimizată, organizațiile de asistență medicală se pot îndrepta spre viziunea lor despre îngrijirea preventivă și pacienții mai sănătoși.

Transporturile – cum menținem orașul conectat

Transportul public conectat reduce semnificativ așteptarea timp și accelerează călătoriile în întregul oraș scăderea timpului de așteptare a pasagerilor

  • Urmărirea flotei de transport
  • Colectare tarifelor
  • Monitorizare video live
  • Telematica vehiculului
  • Analize video și recunoaștere facială
  • Conectivitate

Serviciile publice de transport ar putea să fie mai rapide cu până la 30%, în acest fel pasagerii se vor bucura de un sistem mai eficient și mai adaptat nevoilor acestora.

Noile drumuri și tehnologii inteligente reduc naveta timp de 30 de minute în medie, iar pe lângă eficiența reducerii traficului, serviciile de urgență pot ajunge cu până la 15% mai rapid, în acest fel se pot salva vieți.

Pentru mai multe informații despre ce este un oraș inteligent, accesați articolul acesta.