Studiu de caz: Eerle, orașul digital model

Dell Smart Cities03

Experții în transformarea urbană digitală spun că procesul trebuie pornit de la bază în sus, cu câteva proiecte implementate atent, care vor servi ca exemplu de eficiență pentru proiecte mai mari. Orășelul Eerle, pornit pe drumul digitalizării cu soluții livrate de Dell EMC, este un studiu de caz bun în acest sens.   

Orașul Eerle, situat în sudul Olandei, a pornit un proiect ambițios pentru a îmbunătăți sănătatea și a crește bunăstarea tuturor celor 18.500 de locuitori ai săi. Evident, nu este uitat nici mediul de business. Prin acest proiect sub sloganul „Living Tomorrow”, Eerle și-a propus să devină până în 2050 un model performant de oraș digital și să dovedească faptul că și așezările mai mici pot beneficia de tehnologie, nu numai metropolele date mereu ca exemplu de smart cities, cum sunt Londra sau Singapore.
Prin proiectul „Eerle – Living Tomorrow”, administrația orașului și-a propus să utilizeze tehnologia pentru a îmbunătăți condițiile de viață și de muncă, precum și posibilități de relaxare în timpul liber. Abordarea în parcursul către statutul de oraș conectat este holistică. Proiecte variază de la gestionarea apei și a deșeurilor, aer curat în școli, străzi sigure, reducerea emisiilor de carbon și până la asistență medicală accesibilă oricând și oriunde.

Municipalitatea colectează date de la diferiți senzori și dispozitive IoT, în funcție de fiecare cerință specifică, de la înot în siguranță în locurile publice până la controlul calității aerului în săli de clasă. Aceste date sunt trimise printr-o rețea mobilă de comunicații pentru a alimenta   sistemele de stocare big data. Aplicațiile mobile livrează informații utile, în timp real, cetățenilor și vizitatorii prin interfețe prietenoase.
Un proiect atât de amplu și inovator devine posibil doar atunci când diferitele părți implicate lucrează eficient împreună și își împărtășesc experiența. Municipalitatea Eerle poate conta pe mai mult de 12 parteneri de tehnologie și inginerie. Compania locală de energie SPIE și Dell EMC sunt coordonatori ai acestui proiect. Dell EMC oferă mai multe soluții de bază, pe infrastructura de stocare, pe partea de virtualizare (VMware) și în zona de aplicații (RSA, Pivotal).

Orașul conectat aduce beneficii importante:
– locuitorilor prin creșterea calității vieții
– mediului de afaceri care poate atrage mai multe competențe și talente datorită creșterii productivității, navetei mai ușoare și condițiilor mai bune de viață
– orașelor, care atrag noi investiții și îmbunătățesc eficiența cheltuirii banului public

 

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

Contact Us
  • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

    Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.