Studiu de caz #DellPentruEducatie: EON Reality și Los Angeles City College

Banner 3

Realitatea virtuală este o tendință definitorie în multe domenii de activitate, iar sectorul educațional nu este nici el o excepție. Beneficiile unei astfel de tehnologii sunt multiple: oferă o experiență de învățare activă și orientată spre practică; ajută la înțelegerea unor concepte și teorii complexe; sprijină creativitatea și memoria.

Soluțiile de realitate virtuală sau augmentată presupun însă și folosirea unor instrumente de lucru performante, deoarece implică procesarea și stocarea unor volume mari de date într-un timp foarte scurt. Fără dispozitive performante, cu memorie bună și sisteme de accelerare a aplicațiilor care rulează, experiențele de VR și AR își pierd valoarea.

Prin caracteristici care asigură o ultra performanță, dispozitivele Dell Technologies își găsesc aplicații în domenii inovatoare. Un astfel de exemplu este colaborarea dintre EON Reality, lider global în realitate augmentată și realitate virtuală, cu Los Angeles City College. Folosind sistemul desktop  Dell Precision 7920 Tower, cu procesor Intel® Xeon, EON Reality a integrat soluții de VR și AR în procesele de învățare la distanță.

Care a fost provocarea?

Los Angeles City College are peste 19.000 de studenți care au fost afectați de pandemie, o mare parte din experiența educațională a colegiului fiind perturbată semnificativ în contextul COVID-19

Profesorii și facilitatorii au fost nevoiți să găsească noi metode interactive de predare, care să se plieze cu ușurință pe cursurile online.

Însă adoptarea unor tehnici de XR (extended reality) a ridicat 3 provocări esențiale pentru Los Angeles City College:

  • Lipsa unui conținut educațional relevant
  • Lipsa unei modalități ușoare de a crea conținut nou pentru studenți
  • Lipsa unor scenarii de utilizare autentice, care să dovedească valoarea și rentabilitatea investiției

Soluție:

Instituțiile academice din întreaga lume continuă să privească posibilitățile de învățare la distanță prin VR și AR ca pe un mijloc de a-și îmbunătăți standardele educaționale atât din clasă, cât și de la distanță.Astfel, EON Reality și-a  propus să ofere soluții accesibile atât pentru profesori, cât și pentru studenți. Oferind utilizatorilor finali nu doar instrumente și tehnologii inovatoare, ci și o echipă specială de asistență pentru cliențiși un centru de resurse, EON Reality a ajutat și alte instituțiisă utilizeze realitatea extinsăReality  pentru a răspundeoricăror nevoi pe care profesorii și studenții le-ar putea avea.

„Los Angeles City College se bucură să aibă această tehnologie la dispoziția facultății și a studenților. Acest instrument remarcabil va îmbunătăți învățarea pentru toți studenții noștri, începând cu studenții programului nostru de asistență medicală. Așteptăm cu nerăbdare să aducem mai multe dintre aceste instrumente tehnologice studenților  pentru îmbunătăți semnificativ procesul de învățare. Încă de la primul meu test  cu acest  sistem uimitor, am știut că trebuie să-l aduc la facultate și la  studenții la Los Angeles City College.Dr. Mary Gallagher, Președintele Los Angeles City College