O companie britanică de inginerie mizează pe Islanda pentru sustenabilitate în computing

Reykjavik Capital City of Iceland
O companie britanică de inginerie mizează pe Islanda pentru sustenabilitate în computing
de Janet Morss   

Wirth Research operează calcul de înaltă performanță cu sisteme amplasate în Islanda și alimentate integral cu energie regenerabilă.

Wirth Research este o firmă de inginerie din Marea Britanie dedicată ideii că viața poate fi mai plăcută și mai prietenoasă cu mediul datorită tehnologiilor pe care le propune. În acest scop, compania se străduiește să facă din clădiri locuri mai bune pentru a trăi și a munci, ca vehiculele să devină mai eficiente din punct de vedere energetic, oferind în același timp clienților săi un randament convingător al investițiilor.

Vehicule care consumă mai puțină benzină. Clădiri care beneficiază de sisteme eficiente de ventilație naturală. Frigidere pentru magazinele alimentare care păstrează aerul rece în interior, în loc să îl împrăștie pe picioarele cumpărătorilor. Acestea sunt câteva dintre provocările pe care inginerii Wirth Research le rezolvă pe baza dinamicii fluidelor și a altor instrumente de inginerie asistată de computer, alimentate de sisteme de calcul de înaltă performanță.

În prezent, Wirth Research își desfășoară toate activitățile bazate pe computere într-un mod mai durabil, datorită utilizării sistemelor HPC amplasate în Islanda, alimentate cu energie locală regenerabilă din surse hidroelectrice și geotermale. Aceste sisteme HPC sunt amplasate într-un campus de centre de date operat de Verne Global, o companie care oferă soluții de calcul de mare intensitate și care utilizează energie 100% regenerabilă și răcire gratuită cu aer, oferită de climatul temperat permanent al Islandei.

Wirth Research a făcut mutarea în Islanda odată cu o actualizare majoră a sistemelor sale HPC. Atunci când a apărut oportunitatea de a înlocui hardware-ul de calcul și de stocare învechit al companiei, eficiența energetică a fost o parte importantă a strategiei de upgrade. Acest proces a condus firma către serverele Dell EMC PowerEdge cu procesoare AMD EPYC™ din a doua generație.

Managerii companiei au descoperit că, prin înlocuirea hardware-ului existent cu servere noi și hiper-eficiente bazate pe procesoare AMD, au putut reduce considerabil cererea de energie electrică a fluxului lor de lucru, iar acest nivel de economii de energie a justificat cu ușurință investiția în hardware modernizat. Apoi, pentru a valorifica aceste câștiguri, au luat decizia de a implementa noile sisteme HPC în Islanda, unde pot profita de avantajele energiei verzi cu costuri reduse.

Verne Global, un partener Titanium al Dell Technologies, operează un campus de centre de date la scară industrială într-o fostă bază NATO din apropierea orașului Keflavik din sud-vestul Islandei. Alimentată de surse de energie 100% regenerabilă, această companie revoluționară livrează servicii pentru unele dintre cele mai inovatoare și exigente organizații din lume, a căror competitivitate depinde de calculul de înaltă performanță, de inteligența artificială și de aplicațiile bazate pe date.

Colaborarea dintre Dell Technologies și Verne Global reunește hardware, colocare, rețele și servicii pentru a oferi o soluție la cheie pentru Wirth Research, de la infrastructura de desktop-uri virtuale până la calcul de înaltă performanță.

De-a lungul timpului, Wirth Research a beneficiat de teste de referință în cadrul Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab. Și, în continuare, Wirth poate beneficia de expertiza atât a Dell Technologies, cât și a Verne Global, pentru a proiecta și perfecționa soluția sa la cheie, pe măsură ce nevoile se schimbă și tehnologia evoluează.

Pentru informații suplimentare, consultați studiul de caz Wirth Research „Engineering without limits” și aflați mai multe despre Verne Global consultând „Helping Wirth Research deliver innovation at zero carbon cost”. Aflați mai multe despre soluțiile HPC sustenabile, alimentate cu energie în țara focului și a gheții la Verne Global.

Despre autor: Janet Morss

Pasionată de analiza datelor, inclusiv de învățarea automată și de calculul de înaltă performanță, Janet Morss lucrează în domeniul marketingului de produs. Activitatea preferată: împărtășirea impactului uimitor pe care clienții noștri îl au asupra vieții oamenilor folosind tehnologia. Înainte de a se alătura Dell EMC, Janet a lucrat în cadrul departamentului de strategie, planificare și operațiuni pentru servere HPE, cu accent pe soluțiile pentru IMM-uri și întreprinderi. Cu mai multe diplome la activ și cu o pasiune pentru a învăța lucruri noi, Janet este un marketer în stil start-up din Colorado care adoră să facă snowboard.