Fii un supererou cu Multi-cloud Management

Libertatea de a combina tehnologiile cloud în mod consecvent pentru a răspunde nevoilor de afaceri este esențială pentru echipele IT.

de Jorge Gonzalez Moreno 

Co-autor al acestui blog este Per Thorn, Principal Solutions Architect.

 

A fost o vreme când toți supereroii erau împărțiți în două tabere, fie DC, fie Marvel. Batman, Hulk, Superman, Thor și Spiderman, pentru a numi doar câțiva, toți aparțineau universului de benzi desenate al acestor două edituri.

Un scenariu similar s-a petrecut în lumea IT în ultimul deceniu. Existau echipa cloud-ului privat și echipa cloud-ului public. Profesioniștii IT s-au împărțit rapid între susținătorii controlului și personalizării în cloud-urile private versus dezvoltatorii care căutau standardizarea și flexibilitatea unui mediu partajat în cloud-urile publice.

O percepție comună a fost aceea că giganții de tip „hyperscalers” vor găzdui toate aplicațiile, iar centrele de date locale și cloud-urile private erau condamnate. Experiența clienților și suportul din partea dezvoltatorilor sătui de tirania operațiunilor rigide au preluat conducerea în adoptarea cloud-ului public. „Hiperscalerii” au început să se extindă la nivel global pentru a se conforma cu reglementările locale privind rezidența și munca. Au încorporat noi tehnologii, cum ar fi containerele și funcțiile, au dezvoltat mai multe servicii gestionate și au înrolat parteneri pentru a realiza migrarea masivă a aplicațiilor către platformele lor.

Cu toate acestea, problemele legate de performanță, guvernanță și costuri au făcut ca multe organizații să se răzgândească asupra cloud-urilor private și chiar să migreze înapoi sarcinile de lucru de la „hiperscaleri” la centrele de date locale.

„Hiperscalerii” au încorporat soluții on-premise și edge pentru a fi mai aproape de acțiune și a reduce latența. În același timp, producătorii de cloud-uri private și platformele software au început să vină cu oferte de tip „as-a-service” și cu mantra „everywhere”, ajungând la acorduri cu „hiperscalerii” pentru a fi liantul sau punctul de intersecție al viitorului. Toată lumea susținea că investiția ta va fi conservată și protejată de uzură morală dacă folosești produsul lor.

Nu ar fi posibil să obținem ce e mai bun din ambele lumi? Ar fi ca și cum am avea mușchii nativi ai lui Hulk plus armura și armele lui Batman. Realitatea cerea ca un model hibrid să coexiste pașnic cu avantajele și dezavantajele sale, asemenea sistemelor mainframe și mid-range pe centrul de date.

Era necesar să se găsească o modalitate pentru ca „hiperscalarii”, cloud-uri private și infrastructura să lucreze liber și să ofere rezultate fără constrângeri de proiectare.

Dacă o misiune solicită talentele unor supereroi specifici, acest lucru se poate întâmpla, dar necesită stabilirea unei guvernanțe și autonomii adecvate. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că parteneri suplimentari se pot alătura ulterior fără blocaje și separări dureroase. O soluție multi-cloud oferă libertatea de a combina și de a potrivi tehnologiile, inclusiv VMware, Nutanix, OpenStack sau „hiperscaleri”, pentru a răspunde nevoilor de business.

Dar sarcina de a combina toate cerințele multi-cloud: livrare continuă, securitate, conformitate, automatizare, standardizare și self-service, menținând în același timp bugetul sub control, este descurajantă pentru mulți. Este costisitor și riscant să încerci să faci singur multi-cloud, să alegi cea mai bună soluție pentru fiecare cerință și să o implementezi pentru fiecare aplicație, sperând că toate se vor potrivi. Soluția este să folosim o platformă de gestionare a cloud-ului (cloud management platform – CMP) pentru a minimiza riscurile de integrare și a controla costurile fără a ne pierde mințile în acest efort.

Cheia pentru a alege CMP-ul potrivit este agnosticismul. În cele mai multe cazuri, nu-i puteți cere Captain America să trateze Green Lantern în același mod în care ar face-o cu Wolverine sau să reziste tentației de a salva lumea de unul singur. Avem nevoie de cineva independent.

Avem nevoie de un CMP inteligent și independent pentru a realiza o lume în care orice este posibil, chiar și colaborarea dintre supereroii din universurile DC și Marvel. Dell Multi-cloud Management with Morpheus este platforma agnostică pentru cloud și automatizare care poate realiza acest lucru. Soluția scalează sarcinile DevSecOps pentru a moderniza aplicațiile și pentru a menține eficiența operațiunilor cu sisteme hiperconvergente. Soluția permite furnizorilor de servicii să ofere servicii gestionate pentru mai mulți clienți. Are mai multe puncte de integrare fără cod decât orice alt CMP și vă permite să utilizați cadrul de automatizare preferat.

Nu va trebui să alegeți o anumită platformă sau hiperscaler, sau între inovație și agilitate în afaceri vs. securitate și control. Cu Dell Multi-cloud Management with Morpheus vă accelerați transformarea digitală și obțineți rezultate uimitoare cu ajutorul abilităților combinate ale tuturor supereroilor.

Îi invităm pe partenerii noștri să afle mai multe despre Multi-cloud Management with Morpheus.

Descoperă mai multe despre Morpheus și Dell Technologies aici.

Despre autor: Jorge Gonzalez Moreno
Jorge este un profesionist în vânzări și marketing, cu experiență globală în domeniul serviciilor de cloud, securitate și infrastructură IT. Domeniile de expertiză ale lui Jorge includ proiecte inedite pentru companii de telecomunicații și utilități, precum și gestionarea ofertelor de portofoliu.