Cum devine Amsterdamul un oraș al inovației

Dell Smart Cities12

Studiu de caz DELL

Pentru populațiile urbane, prima condiție a calității vieții este ca fiecare locuitor să se simtă în siguranță. Într-un oraș inteligent, tehnologia îmbunătățește securitatea personală, respectând în același timp intimitatea.

Cu o densitate mare a locuitorilor și „cotropit” de un număr uriaș de turiști (22 de milioane în 2019), Amsterdamul are ambiția de a deveni un smart city în adevăratul sens al noțiunii. Nu e un scop în sine, ci un mijloc pentru ca bunăstarea și securitatea locuitorilor să sporească, iar bugetul local să fie utilizat mai eficient.
Eforturile de transformare într-un oraș conectat sunt coordonate prin Amsterdam Smart City (ASC), o platformă de inovație ambițioasă care vizează creșterea calității vieții în zona metropolitană, promovând în același timp o creștere economică durabilă într-un oraș orientat spre viitor.
ASC funcționează ca un ecosistem care invită în mod constant companiile, rezidenții și instituțiile guvernamentale să testeze idei și soluții inovatoare pentru rezolvarea problemelor urbane. Trecerea la statutul de oraș conectat este o acțiune colectivă în care sunt cooptați locuitorii, administrația, sectorul public și cel privat.
Proiectele smart city variază de la iluminatul stradal inteligent, la rețelele energetice casnice smart.
În total, au fost lansate peste 40 de proiecte împărțite în șase teme: Infrastructură și tehnologie; Energie, apă și deșeuri; Mobilitate; Oraș circular; Guvernanță și educație; Cetățeni și calitatea vieții.
Dell, alături de o comunitate de organizații, companii și startup-uri, sprijină tehnologic Amsterdamul în obiectivul său de a deveni unul dintre cele mai inteligente orașe din lume.

Pentru a reuși, vizionarii orașului conectat trebuie să țină cont de cel puțin trei reguli: 
Monitorizare. Progresele trebuie măsurate frecvent în cât mai multe aspecte ale orașului și ale locuitorilor, iar statisticile trebuie să fie ușor de înțeles pentru toată lumea.
Interconectare. Platforma IT Smart City trebuie să permită circulația rapidă și fuziunea datelor în timp real, asigurând astfel disponibilitatea acestora 24/7, când și unde este necesar.
Inteligență. Un oraș conectat nu este static. Se adaptează la evenimente pe măsură ce acestea apar, oferind astfel resurse la cerere atunci când cetățenii săi au nevoie de ele și permițând oricui să se adapteze la schimbări.
Altfel, oamenii sunt dornici să participe la proiecte de îmbunătățire a vieții în orașe, trebuie doar să li se asigure un cadru coerent și atractiv.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre cum pot orașele deveni digitale, dar și să obții consultanță gratuită de la Dell Technologies, lasa-ne te rog datele tale în formularul de mai jos si vei putea sa descarci gratuit raportul “Orașe digitale” realizat de Dell Technologies

Contact Us
  • Prin completarea formularului, îmi dau acceptul ca datele mele să fie folosite pentru a primi răspuns la solicitarea aceasta. Administratorul datelor cu caracter personal este S.C. Rogalski Damaschin Public Relations S.R.L., Maresal Averescu 15B/C, etaj 2, sector 1, București. Informații detaliate privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe site sunt cuprinse în Politica de confidențialitate, pe care am citit-o.

    Dacă doriți să primiți informații despre servicii, produse și evenimente, vă rugăm să selectați consimțământul de mai jos. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate înainte de a selecta următoarele acorduri. Nu uitați - consimțământul este complet voluntar și îl puteți retrage oricând, fără a afecta legalitatea procesării, până când vă retrageți consimțământul.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.