Cum arată asistența medicală performantă?

gettyimages 859747880 1280x1280 1

Cum arată asistența medicală performantă?

5G ar putea să vă salveze viața în viitor.

de Jillian Kaplan  

Co-autor Paul Norkus.

Comunicațiile wireless au o lungă istorie în domeniul sănătății, începând cu primele pagere dezvoltate pentru medici în anii 1950. Acum, cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizorii de servicii mobile au potențialul de a redefini viitorul asistenței medicale. Medicii care oferă asistență medicală la domiciliu prin intermediul serviciilor video mobile, accelerarea testelor pentru medicamente prin utilizarea pacienților „virtuali” și sistemele de inteligență artificială care pot lua decizii de viață sau de moarte sunt doar câteva dintre aplicațiile potențiale ale 5G pe care le studiază furnizorii de servicii medicale din întreaga lume.

Unele dintre aceste dezvoltări se întâmplă și astăzi datorită 4G. Așadar ce este atât de special la tehnologia 5G?

    • Este de 100 de ori mai rapidă decât 4G.
    • Este de 200 de ori mai receptivă decât 4G.
    • Poate suporta până la un milion de dispozitive conectate într-un singur kilometru pătrat.
    • Poate oferi milioane de experiențe de rețea diferite, prin împărțirea rețelei.
    • Poate găzdui aplicații edge de asistență medicală pentru procesare date în timp real în momentul în care este nevoie, în loc să transmită datele prin internet și să piardă timp prețios.

Să ne imaginăm o asistență medicală îmbunătățită cu ajutorul 5G

Furnizorii de servicii medicale și-au imaginat deja câteva modalități foarte interesante de a utiliza serviciile 5G pentru a îmbunătăți îngrijirea medicală. De exemplu, cercetătorii analizează modalitățile prin care tehnologia 5G poate contribui la îmbunătățirea proceselor de testare a medicamentelor. Prin colectarea datelor de la aplicațiile smartphone și de la dispozitivele purtabile, companiile farmaceutice pot crea gemeni digitali ai participanților la studii și pot procesa datele în timp real, în loc să colecteze datele clinice printr-un laborator sau instalație fixă. Această posibilitate poate accelera semnificativ dezvoltarea și aprobarea de noi medicamente, ceea ce este esențial pentru furnizorii de servicii medicale în anii următori.

Asistența medicală la distanță este un alt domeniu în care 5G are potențialul de a schimba jocul și de a salva vieți. Datorită latenței reduse, lățimii de bandă generoase și securității îmbunătățite pe care le oferă 5G, profesioniștii din domeniul sănătății pot efectua apeluri video la domiciliu pacienților fără a fi deranjați de conexiuni întrerupte. În același timp, lucrătorii din domeniul sănătății pot urmări în timp real datele furnizate de dispozitivele purtabile, cum ar fi monitoarele medicale și brățările de fitness, pentru a obține o imagine completă a stării de sănătate a pacienților. În viitor, medicii ar putea chiar să poată efectua intervenții chirurgicale la distanță cu ajutorul comunicațiilor 5G.

Serviciile de asistență medicală de urgență pot beneficia, de asemenea, în mare măsură de tehnologia 5G, permițând personalului medical să trateze leziunile traumatice la locul accidentului. În momentele critice de după o accidentare, capacitatea de a reuni o echipă medicală mai largă pentru a evalua și diagnostica leziunile poate salva vieți și poate duce la rezultate medicale mai bune. Vizibilitatea anticipată a leziunilor permite, de asemenea, spitalelor să pregătească mai bine resursele necesare pentru sosirea unui pacient de urgență.

Sprijinim construirea viitorului asistenței medicale

Dell Technologies este familiarizată cu spitalele și cu sistemele de sănătate. Peste 10.000 de spitale din întreaga lume se bazează pe soluțiile Dell Technologies pentru sănătate. De exemplu, două din trei spitale folosesc desktopuri sau laptopuri Dell și soluții de stocare Dell EMC. Și aproape unul din două spitale utilizează un server Dell EMC.
Astăzi, ne extindem angajamentul nostru tehnologic față de furnizorii de servicii medicale prin colaborarea cu parteneri de top din industrie pentru a construi soluțiile 5G de mâine. Open Telecom Ecosystem Lab (OTEL) este o nouă facilitate de ultimă generație pe care o punem la dispoziție și în care furnizorii de software/hardware 5G și companiile se pot reuni pentru a construi, testa și valida soluții pentru asistență medicală și alte aplicații esențiale. Punând experiența noastră în domeniul hardware, al inteligenței bazate pe date și al automatizării la dispoziția soluțiilor de sănătate 5G, Dell Technologies contribuie la îmbunătățirea asistenței medicale pentru toți.

Despre autor: Jillian Kaplan
Jillian Kaplan s-a alăturat Dell Technologies în 2018 și în prezent conduce 5G and Telecom Thought Leadership. În acest rol, echipa ei are responsabilitatea globală de a se asigura că operatorii de telecomunicații și furnizorii de servicii de comunicații își pot monetiza investițiile în 5G pe baza unor viitoare posibilități de utilizare de către întreprinderi. Înainte de Dell Technologies, Jillian a lucrat 14 ani la Verizon. Ea s-a alăturat ca Central Office Network Engineer în timpul lansării FTTP (FiOS). FTTP a fost o revizuire completă a rețelei, de la cupru la fibră optică. A gestionat un inventar de peste un miliard de dolari în birourile centrale din New England și New Jersey, asigurându-se că toate echipamentele au fost proiectate, contabilizate și utilizate în mod corespunzător.
În timp ce lucra, a obținut un MBA tehnic și, după finalizarea studiilor, a primit o nouă funcție în managementul produselor, unde a gestionat un produs SaaS numit Verizon Concierge. De asemenea, are experiență în operațiuni de marketing și în vânzări, ceea ce îi conferă un set de competențe bine conturate în domeniul înaltei tehnologii. 
În prezent locuiește în Massachusetts, împreună cu soțul, fiica și câinele ei. În timpul liber, îi place să activeze pentru salvarea câinilor – nu știi niciodată ce câine pentru adopție poți găsi atunci când o vizitezi. Lui Jillian îi plac echitația și activitățile în aer liber. Ea este o supraviețuitoare a unei traume și are oportunitatea unică de a-și aduce experiența personală în viața profesională, promovând Technology for Good în prim-planul mesajelor sale. Ca urmare a accidentului său, a făcut parte din echipa care a adoptat legea hands-free în MA în noiembrie 2019.