Tehnologii Dell pentru progres academic

MicrosoftTeams image

Modernizarea IT la una din primele universități fondate în Europa

Tehnologii Dell pentru progres academic:

Cu o moștenire culturală vastă, Universitatea din Pisa, fondată în anul 1343, se numără astăzi printre universitățile de top din Europa. Cu peste 50 000 de studenți și 3 000 de cadre universitare din 20 de departamente, nevoile IT ale organizației sunt pe măsura renumelui și a performanței academice recunoscute la nivel global. De la servere și soluții de stocare până la stații de lucru, desktop-uri și laptopuri, peste 90% din tehnologiile folosite de Universitatea din Pisa aparțin Dell Technologies.

O universitate cu tradiție demonstrează că în 2022, istoria și tehnologia se află pe un teritoriu comun

Dincolo de standardele educaționale superioare, Universitatea din Pisa ține pasul cu exigențe din ce în ce mai mari și în ceea ce privește accesul la informații de pe dispozitive multiple, predare și învățare la distanță sau tehnologii care să vină în sprijinul cercetării academice. Universitatea are astăzi o infrastructură IT de înaltă performanță și folosește soluțiile de stocare de date Dell Technologies: Dell EMC PowerMax, Dell EMC PowerStore, Dell EMC PowerScale și VMware vSphere.

,,Ne bazăm pe PowerMax pentru aplicații esențiale precum cele administrative, de predare sau cele necesare în laboratoare, pentru că dacă astfel de activități se opresc, totul se închide.”

Maurizio Davini, CTO, Universitatea din Pisa

Universitatea din Pisa a devenit un campus universitar smart cu ajutorul Dell EMC Power Max

De la științe umane, la matematică, inginerie, drept și medicină, Universitatea din Pisa cuprinde 20 de departamente localizate în diferite părți ale orașului. Acestea sunt interconectate prin 65 de km de fibră optică și funcționează cu ajutorul a patru centre de date cu posibilități de stocare de până la 3PB.

Pentru a răspunde nevoii de digitalizare intensă din ultimii ani, universitatea a făcut o investiție majoră în cele mai noi tehnologii Dell, în centrul cărora se află Dell EMC Power Max. Rezultatele nu au întârziat să apară:

  • Procesare de date de 5 ori mai rapidă pentru a răspunde în timp real nevoilor studenților și ale profesorilor
  • Îmbunătățirea performanței cu 80% pentru o gamă largă de aplicații esențiale în mediul universitar
  • Sisteme IT funcționale non-stop și eliminarea pierderilor accidentale de date
  • Sprijinirea inovației în predare și în procesele de cercetare

Un redesign complet al infrastructurii IT nu a însemnat doar a ține pasul cu ritmul rapid de dezvoltare din prezent, ci a dus cercetarea academică la un nivel nou:

„Am dezvoltat multe lucruri cu soluțiile NVMe oferite de Dell Technologies și Intel. Ne place cum este folosită tehnologia PowerMax pentru că știm că acesta este viitorul stocării. Instalarea a fost facilă și nu au existat perioade de nefuncționare și nici pierderi de date.” – Maurizio Davini, CTO, Universitatea din Pisa

Universitatea din Pisa câștigă o flexibilitate sporită prin infrastructura sa IT cu hardware Dell EMC și Software de virtualizare VMware. Citește acest studiu de caz pentru a descoperi modul în care tehnologia poate fi transformată într-un avantaj competitiv în mediul academic și creează-ți cont pe Transformation Experts pentru a rămâne conectat la cele mai noi informații despre soluții hibride cloud și sisteme de calcul de înaltă performanță.