Sugestii tech pentru sărbători fericite

kira auf der heide IPx7J1n xUc unsplash

Plănuiți să cumpărați electronice noi, acum, de sărbători? Iată câteva sugestii pentru cumpărături în siguranță, despre ce să faceți cu echipamentele vechi și cum să vă asigurați confortul tech în vacanță.

de Michael Collins   |   

Este timpul veseliei și al cadourilor de sărbători. Petrecem atât de mult timp concentrându-ne pe întocmirea listei de cadouri, încât nu ne trece prin minte să ne gândim și la ceea ce se întâmplă în culisele magazinului online ales de noi. Există multe amenințări online în timpul sărbătorilor și este foarte important să vă asigurați că vă faceți cumpărăturile online în siguranță.

De multe ori, entuziasmați să deschidem cât mai repede un gadget nou-nouț, uităm cum îl putem folosi pe cel vechi. V-ați gândit cum să reciclați echipamentul vechi sau să prelungiți durata de viață a bateriei? Suntem aici pentru a vă ghida, astfel încât să vă puteți bucura cât mai mult de sărbători.

Cumpărături online în siguranță

Este foarte comod să cumperi de pe internet și apar permanent noi oportunități în acest sens. Însă este totodată o perioadă a anului în care experții observă o creștere a numărului de atacuri cibernetice. Recent, FBI și brațul cibernetic al Departamentului pentru Securitate Internă au avertizat companiile și, în consecință, cumpărătorii, că săptămânile premergătoare sărbătorilor aduc o mare amenințare de atacuri ransomware. Dell Technologies vine cu câteva sfaturi pentru a vă ajuta să parcurgeți o călătorie fără probleme până la finalizarea comenzii.

 Pentru a vă ajuta să vă păstrați informațiile în siguranță, fiți vigilenți și urmați aceste sfaturi pentru a rămâne protejați în timpul cumpărăturilor online:

– Asigurați-vă că folosiți un site web securizat, verificând URL-ul (https://).

– Încercați să folosiți site-urile unor mărci de renume pe care le cunoașteți și în care aveți încredere.

– Evitați să faceți cumpărături de pe computere publice și de pe rețele Wi-Fi publice, deoarece acestea pot conține software malițios și nu sunt securizate.

– Asigurați-vă că aveți o parolă (sau o frază de autentificare) puternică, formată din numere, litere și caractere speciale.

– Nu refolosiți niciodată parolele și utilizați autentificarea cu mai mulți factori ori de câte ori este posibil.

– Nu faceți niciodată click pe linkuri suspecte.

Ați cumpărat un PC nou, acum ce faceți mai departe?

Ați trecut cu succes prin experiența de cumpărare online a unui PC.
Pe hard disk-ul PC-ului vechi sunt stocate date. Veți dori să eliminați în siguranță fișierele și informațiile personale de pe vechiul dispozitiv înainte de a vă debarasa de el.

Pentru aceasta, există soluții. Unele computere au deja un software de eliminare a datelor. În cazul computerelor Dell, multe modele includ funcția Dell Data Wipe integrată în BIOS. Este posibil ca și alte mărci să aibă un software similar. Dacă computerul dvs. nu are un software de ștergere a hard disk-ului, există un software pe care îl puteți achiziționa. Unul dintre acestea este Dell Migrate, un serviciu care facilitează mutarea fișierelor importante de pe vechiul PC pe noul Dell și care vă poate ajuta, de asemenea, să eliminați toate informațiile private de pe vechiul dispozitiv.

După ce ați eliminat fișierele, ce faceți cu computerul? Dell consideră că dispozitivele scoase din uz reprezintă o resursă valoroasă, care poate fi recondiționată, reutilizată sau reciclată și crede în păstrarea materialelor și materiilor prime în circulație, determinând astfel îmbunătățiri în materie de sustenabilitate în întreaga lume.

 

Călătoriți cu noul dvs laptop. Sfaturi despre cum puteți conserva bateria

Cu ani de călătorii la activ, înțeleg dificultățile legate de tehnologie în deplasări și frustrarea când se epuizează bateria. Acum, că aveți noul laptop pregătit și funcțional, haideți să ne asigurăm că bateria va ține cât mai mult timp posibil în timpul călătoriilor din această vacanță. Iată câteva sfaturi rapide care vă pot ajuta să economisiți timp de baterie:

– Opriți dispozitivul înainte de a-l pune în geanta pentru laptop.
– Utilizați întotdeauna adaptorul de alimentare original furnizat împreună cu laptopul. Nu utilizați adaptoare de la terți.
– Reduceți luminozitatea ecranului.
– Reduceți numărul de aplicații deschise.
– Evitați expunerea laptopului la temperaturi extreme. Dacă este expus la temperaturi extrem de scăzute sau ridicate, lăsați-l să ajungă la temperatura normală înainte de utilizare și înainte de încărcare.