Orașele digitale ale viitorului

gettyimages 1287769984 1280x1280 1

Apariția tehnologiilor în curs de dezvoltare aduce schimbări tumultoase în viața și activitatea rurală, dar oferă și speranță – aspirație către o viață mai bună. Împreună, aceste forțe alimentează migrația către orașe. Această schimbare are loc la nivel global: cele mai rapide schimbări se petrec în Asia și în Africa, în timp ce Americile au o viteză mai mică de adoptare a acelorași tendințe. Datorită oportunităților economice în continuă dezvoltare de care beneficiază orașele, oamenii continuă să-și abandoneze viețile rurale în favoarea centrelor urbane.

Se estimează că, până în 2050, orașele lumii vor fi locuite de peste 6 miliarde de oameni care vor deține nu mai puțin de 2 miliarde de vehicule personale, majoritatea mașini. Considerând America de Nord etalon pentru restul lumii, în materie de stil de viață, suntem pe punctul de a seca de cinci ori mai multe resurse decât are Pământul, pentru a susține un model de consum extravagant. În prezent, orașele au un consum de energie alarmant de 78% și produc 70% din gazele cu efect de seră.

Orașele au nevoie de o schimbare a paradigmei pentru a soluționa nevoile latente și viitoare ale cetățenilor și infrastructurii lor. Credem că transformarea are valoare maximă când orașele sunt construite pe un fundament digital modern, care evoluează și devine un „sistem de sisteme”, conectând toți operatorii-cheie într-o imagine integrată. Beneficiind de o experiență bogată în domeniul transformărilor IT pe axele verticale, în industrii și orașe, Dell Technologies și rețeaua sa complexă de parteneri își asumă misiunea de a crea o arhitectură deschisă, scalabilă, agilă, sigură și compatibilă cu dezvoltări viitoare. Echipele Dell Technologies responsabile pentru orașele digitale realizează schimbări care transformă modul în care orașele funcționează și își maximizează rezultatele.

Premiile Citizen Impact au fost create pentru a recunoaște soluții, pentru a mobiliza echipele Dell Technologies și pentru a ne exprima recunoștința față de eforturile și rezultatele extraordinare. Obiectivul programului nostru de recunoaștere este de a sărbători realizările de echipă și individuale de care beneficiază orașele digitale și cetățenii lor. Programul sărbătorește și încurajează realizările inovatoare, care susțin obiectivele de sustenabilitate și de creștere a productivității, oferind beneficii excelente cetățenilor, partenerilor și clienților săi.

Printre soluțiile de top pe care le-am sărbătorit în cadrul evenimentului Citizen Impact Awards se numără:

  • Un pas pentru a salva Marea Barieră de Corali din Australia. S-au instalat dispozitive de tip edge-IoT pe vase, pentru a facilita transferul de imagini și date de pe camerele vizitatorilor și ale scafandrilor. Acest lucru a permis externalizarea datelor colectate, ceea ce i-a ajutat pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine cât de afectată este Marea Barieră de Corali. Aceste fotografii ajută publicul să cunoască mai bine a șaptea minune a lumii și să conștientizeze pericolele cu care se confruntă aceasta din cauza temperaturii în creștere a mării, cauzată de schimbările climatice și de poluare.
  • Ajutor pentru managementul traficului în San Jose, California, SUA. Am încheiat un parteneriat cu Intellisite și NVIDIA, pentru a ajuta departamentul de trafic din San Jose, CA să analizeze fluxul de trafic și să înțeleagă anomaliile care duc la apariția blocajelor în trafic și a accidentelor. Înțelegând cauzele acestor anomalii, departamentul poate să asigure un management al traficului mai bun, cu un număr mai mic de accidente soldate cu decese și cu o productivitate sporită, într-un epicentru economic.
  • Un stadion inteligent pentru meciuri de fotbal naționale și internaționale, pentru reprezentații și concerte, Sport e Salute Smart Stadium, Italia. Smart Stadium a încheiat un parteneriat cu Dell Technologies pentru administrarea mulțimilor și a distanțării, prin instalarea unor sisteme noi, în procesul de pregătire pentru Seria A, care va avea loc în septembrie 2021. Dell Technologies a instalat o platformă inteligentă, software pentru monitorizare video, stocare și servere, transformând stadionul într-un stadion inteligent. Aceste facilități elimină riscul ca oameni fără bilete să aibă acces pe stadion, ceea ce sporește siguranța și securitatea evenimentelor.

 

Aflați detalii despre orașele digitale și despre modul în care Dell Technologies vă poate ajuta în procesul de evoluție digitală.

 

Despre autor: Anuja Bajpai

Anuja este consultant experimentat în marketing și strategii global, cu un istoric demonstrat de reușite în proiecte de management de produs și de brand, în diverse industrii.